Recensies

      

     

 

"Op deze dag heb ik vooral anders leren kijken", Ronald L, Hooglanderveen, NL

"De fotografie-cursus van Jeroen was in één woord fantastisch! In een ontspannen sfeer middels een interactieve presentatie en demo-materiaal echt enorm veel geleerd van de basisbeginselen van fotografie, instellingen, diafragma, scherpte-diepte, belichting, sluitertijden en alle aspecten om zelf mooie foto's te kunnen maken. De uitgebreide kennis en ervaring van Jeroen merk je meteen doordat hij foto's uit eigen archief gebruikt om theorie en praktijk direct te combineren. Ook de passie voor het vak werkt echt aanstekelijk op de deelnemers. Op deze dag heb ik vooral anders leren kijken ('welk verhaal wil je vertellen met je foto?') doordat Jeroen zeer leuke praktijkopdrachten had bedacht (bijv. maak een foto van het station van Antwerpen voor de website van de gemeente), alsof je een professionele fotograaf bent en een officiële opdracht krijgt. Doen alsof het een oud fototoestel is waar je ook pas na het ontwikkelen van het fotorolletje ervan weet wat het resultaat is. Dit alles leidt tot heel kritisch nadenken over alle instellingen die je wilt gaan gebruiken, de compositie van de foto en de uitsnede die je wilt maken (iets wat ik voorheen niet deed.

Na de praktijkopdrachten werden alle foto's van de deelnemers ingelezen (de digitale DOKA) en door de groep plenair besproken waarbij tips van de professional niet ontbraken en wederom zeer leerzaam waren.

Met deze cursus leer je spelenderwijs en op een leuke en ontspannen manier de vele mogelijkheden kennen van je fototoestel (dus geen Auto-modus meer!), ga je anders en veel kritischer leren kijken naar je onderwerp en compositie om uiteindelijk zelf prachtige foto's te kunnen gaan maken. Ik kijk nu al uit naar een vervolgcursus."