Het 'Andere' Oog nader bekeken

 

De workshop Het 'Andere' Oog is geen cursus in de letterlijke zin van het woord. Ik ga U niet vertellen hoe het moet, maar U begeleiden.

 

Het 'Andere' Oog is voor iedereen. Zowel voor de beginner als de gevorderde. Met maximaal twee deelnemende fotografen is een individuele begeleiding gegarandeerd. Samen met uw collega fotograaf gaan we kort theoretisch aan de slag, opdrachten uitvoeren, en elkaars foto's bekijken en beoordelen. We gaan kijken hoe we uw werk kunnen verbeteren. Ik geloof in deze aanpak omdat fotografie bestaat uit kijken, kijken en nog eens kijken, naar andermans werk, en daar van leren. De workshop zelf is één dag, maar er wordt ook een voorbereiding van U gevraagd én U krijgt na deze workshop nazorg. 

 Vóór de dag zelf

Voorafgaand aan de start van de fotodag krijgt U een opdracht die direct al heeft te maken met uw eigen werk.

 

Ik ga U vragen een foto in te sturen van uw eigen werk met daarbij een probleemstelling of vragen als "heb ik dit goed belicht" of "is de scherpte wel goed?". Wat wilt u uitgediept hebben tijdens de cursus?

 

Deze foto zullen we dan in de ochtend, met de theoretische kennis die U inmiddels heeft opgedaan, bespreken. 

Tijdens de dag

Eerst gaan we de vier basisbegrippen nog eens stevig overlopen.

 

De door U ingezonden foto ga ik tijdens het tweede onderdeel van de dag aan de hand van de basisbegrippen met U bespreken.

 

Als laatste krijgt U een praktijkopdracht, die we uitvoeren in Amsterdam. Deze opdracht zal gerelateerd zijn aan uw eigen fotografische specialiteit of interessegebied. De foto's zullen we daarna gezamenlijk bekijken en bespreken.

Ná de dag

Met alle kennis en ervaring die U op de dag heeft opgedaan kunt U thuis op uw gemak verder werken.

 

Vaak komen vragen pas na afloop van een enerverende dag. Daarom de nazorg.

 

U mag mij na de workshop vijf foto's sturen met uw vragen of opmerkingen. Ik zal deze dan voorzien van advies of commentaar.

Zo krijgt U aanvullend een persoonlijk advies. Meer foto's laten beoordelen kan ook. Neem dan even contact met mij op.