"Het Andere Oog" nader bekeken

 

De workshop "Het Andere Oog" is geen cursus in de letterlijke zin van het woord. Ik ga U niet vertellen hoe het moet maar begeleiden.

 

"Het Andere Oog" is voor iedereen. Zowel voor de beginner als de gevorderde. Minimaal 2, en maximaal 4 fotografen zorgt er voor dat iedereen een individuele begeleiding krijgt. Samen met uw collega fotografen gaan we theorie leren en bespreken, opdrachten uitvoeren, en elkaars foto's bekijken en beoordelen. We gaan kijken hoe wij uw werk kunnen verbeteren. Ik geloof in deze aanpak omdat fotografie bestaat uit kijken, kijken en nog eens kijken naar andermans werk en daar van leren. De fotodag zelf is één dag, maar er wordt ook een voorbereiding van U verwacht én U krijgt na deze dag nazorg van mij. 

 Vóór de dag zelf

Voorafgaand aan de start van de fotodag krijgt U een opdracht die direct al te maken heeft met uw eigen werk.

 

Ik ga U vragen een foto in te sturen van uw eigen werk met daarbij uw probleemstelling of vragen als "heb ik dit goed belicht" of "is de scherpte wel goed?". Wat wilt u uitgediept hebben tijdens de cursus?

 

Deze foto zullen we dan tijdens de dag zelf, met de kennis die U inmiddels heeft opgedaan, bespreken. 

Tijdens de dag

Eerst gaan we de vier basisbegrippen nog eens stevig overlopen.

 

De door U ingezonden foto ga ik tijdens het tweede onderdeel van de dag aan de hand van de basisbegrippen met U bespreken.

 

Als laatste geef ik U een praktijkopdracht mee, die we uitvoeren in Antwerpen. Deze opdracht zal gerelateerd zijn aan uw eigen fotografische specialiteit of interessegebied. Deze foto zullen we gezamenlijk bekijken en bespreken.

Ná de dag

Met alle kennis en ervaring die U op de dag heeft opgedaan kunt U thuis op uw gemak verder gaan werken.

 

Vaak komen vragen pas na afloop van een enerverende dag. Daarom de nazorg.

 

U mag mij na de dag vijf foto's sturen met uw vragen of opmerkingen en ik zal deze dan voorzien van advies of commentaar.

Zo blijft U een persoonlijk advies krijgen. Meer foto's laten beoordelen kan ook. Neem dan even contact met mij op.Voorbeeld van nazorg

Een fotograaf komt met de vraag om de foto, hiernaast afgebeeld, eens te bekijken. Hij wilde het publiek dat het schilderij bekijkt betrekken bij het schilderij. Hij wilde als het ware het publiek laten "overgaan" in het schilderij.

 

Maar hij wist niet hoe dat te doen.

 

In de video hieronder laat ik zien hoe met vier eenvoudige bewerkingen in bijvoorbeeld Photoshop (bijsnijden, kantelen van beeld, contrast aanpassen en verscherpen) de foto er ineens totaal anders uitziet.